Anja + Sascha // Destinasjonsbryllup på toppen av Bergen

Willkommen Jungvermählten, wie schön du bist


22. Juli sto jeg klar på Jekteviken kai for å ta imot Anja og Sascha og deres nydelige familie, og ønsket de velkommen til solfylte Bergen.

De kommer fra Tyskland, og før jeg møtte de hadde de akkurat gitt hverandre sitt ja ombord på cruiseskipet AIDA Pearl, og nå ønsket de å ta bilder i verdens vakreste by.
Allerede et år før den store dagen hadde jeg begynt å planlegge med paret om hvordan vi skulle gjøre dette.
Det er spennende å skulle planlegge et bryllup med noen som aldri har vert her før, og ekstra nervepirrende for at alt skal gå på skinner, spessiellt under et veldig tett tidssjema, for brudeparet hadde bare noen få timer på seg til å være i Bergen før skipet reiste videre.

Planen vi hadde snakket så lenge om var å reise rett fra kaien og opp på Ulriken. Alt var planlagt på forhånd, og organisert slik at vi skulle få tid til alt.
Men desverre så gikk ikke alt etter planen.
Når jeg ringte til ulriksbanen om morgenen var det ingen svar å få, men en skummel melding om at “vi er stengt grunnet vær eller vedlikehold”
”Hjelpes” tenkte jeg og måtte fortelle de dårlige nyhetene til brudeparet som sto der med 14 av sine nermeste familiemedlemmer, klar for å se utsikten fra Ulrikens topp.
Men fortvil ikke, jeg hadde selvsagt en plan B, og det var å ta turen til Fløyen.
I en minibuss kjørte vi mot Fløibanen, og brudeparet og familien fikk seg en liten tour, og fikk sett litt av tall-ship underverkene som låg til kai langs bryggen.
Et veldig hjelpsomt crew ved fløibanen hjalp oss frem og fikk oss opp på toppen, og alle var store i øynene når de fikk sett utsikten, en utsikt som alltid imponerer meg, uansett hvor mange ganger jeg selv har stått der oppe.

På restauranten fikk familien servert kaffe og vafler, mens jeg tok med meg brudeparet for å ta parbildene.
Først fikk de puste lettet ut over at de endelig var komt seg frem, tross forsinkelser og stress.
Vi tok bilder med utsikt, fjell i bakgrunnen, skog og til og med geitene, og vi hadde det utrolig gøy under prosessen.
Det er kjekt når kjemien sitter så godt, selvom vi bare hadde snakket sammen på skype før selve dagen.
Etter endt fotografering var det bare å komme seg ned, inn i minibussen og tilbake til skipet, akkurat i tide for avreise.

weddingphotographer.bergen.jpg
destinationwedding.bergen.jpg
wedding.bergen.jpg
bergenwedding.jpg
norwegian.wedding.jpg
elopement.bergen.jpg


Tross litt motbakke så gikk alt bra, og vi hadde en utrolig flott dag sammen.
Brudeparet hadde det så kjekt at de allerede har booket seg ny tur til Bergen, for å feire 1. års bryllupsdag til neste år, og vi har bestemt oss for at da reiser vi opp Ulriken samme hva, og det gleder jeg meg veldig til.

Tusen takk for eventyret Sascha og Anja, og velkommen tilbake.

Hanna + Martin

29. Juni var det Hanna og Martin sin tur å kjenne på sommerfuglene.
Dagen ble feiret på Urdihuset, hvor det var dekket til bryllupsfest og mye morro. Men først fant vielsen sted i Laksevåg kirke, hvor familie og venner hadde møtt opp i finstasen.

Noe av det jeg liker best med å være bryllupsfotograf er å bare kunne ta med meg brudeparet på en liten tur, uten noe stres og kaos, og det var det meg, Hanna og Martin gjorde denne dagen.
Vi kjørte til nermeste park, og begynte bare å gå. Da fikk brudeparet litt tid sammen alene, for å kjenne på følelsen av å være nygift, og jeg fikk høre litt om historien deres.
Vi tok det langsomt, og stoppet et par plasser på veien og tok bilder.
En sitat fra brudgommeen som jeg måtte le litt av var “Jeg føler at du er litt som en blodhund Kristine. Der vi andre ser ingenting, der ser du en super fotomulighet”

Etter så mangen år i yrket så blir det vel slik, at man ser verden på en litt annen måte, og sniffer ut fine plasser å ta bilder på. Jeg har hørt det før, at jeg ikke klarer å legge fra meg det mentale fotoapparatet når jeg er ute og går tur, eller når jeg er på ferie. Mens andre står og nyter utsikten, og sier hvor flott den er, så hører du meg gjerne si “Åhh.. tenk om du hadde hatt et brudepar der nede til venstre”

bryllupsfotografbergen.jpg
brud.bergen.jpg
bryllupsfotografering.jpg
bryllupsfotografering.bergen.jpg
forlovet.bergen.jpg

Hele dagen var nydelig fra start til slutt, og Hanna og Martin er et flott par som jeg hadde stor glede av å fotografere.
Tusen takk for at jeg fikk bli med dere på den store dagen, og for den fine spaserturen.

Kristina + Hans Marius

Ååååh Kristina og Hans Marius, dere er nydelige!
Jeg var så heldig som fikk være med brudeparet på sin store dag fra start til slutt Lørdag 8. juni, og det var en utrolig nydelig dag.

Dagen startet i Mariakirken, hvor familie og venner hadde begynt å samle seg til bryllup.

Mariakirken er alltid spennende å jobbe i, med kriker og kroker og overaskelser hvor enn øyet ser. Ikke minst er det spennende å være i et bygg med så mye historie.

Etter vielsen var over, reiste jeg sammen med paret for å ta bryllupsbildene på forskjellige plasser som vi hadde valgt ut på forhånd, og noen spontane plasser på veien, og det var nydelig å se hvordan de kommuniserte med hverandre. Det var mye kjærlighet i luften, og det kunne man nesten ta og føle på.

bryllupsfotograf.bergen.jpg
bryllup.bergen.jpg
bryllupsfotograf.jpg
brud.bergen
bergenelopement.jpg


Middag og fest var på Panorama hotell, en plass jeg har vert flere ganger før, og kjenner meg godt igjen (man blir litt kjent på disse plassene etter hvert)
Og det var super høy tempratur, med gode taler, noen tårer, musikk og sang. Hans-Marius er tross alt musiker, så noe mindre var ikke forventet.
Alle koste seg, og det var bare smil å se idet jeg listet meg ut på slutten av kvelden, med et godt smil om munnen og en følelse av en fin dag.

Minnebokser

Hva i all verden er denne minneboksen jeg gir brudeparene mine?
Kort fotalt er det en liten gave fra meg og en måte å presentere arbeidet mitt på.
Boksen er laget av tre, og inni boksen finner du en USB med alle de fine bildene deres på.
Jeg printer også ut litt bilder på fotopapir som dere kan enten beholde selv, eller gi i gave.

Tilbakemeldingen fra kunder er at de tar godt vare på boksen og oppbevarer minner fra dagen i den, slik som program, meny, servietter og andre småting. Ikke minst er det veldig greit å ha minnepennen en plass den ikke lett forsvinner.

Jeg får disse boksene skreddersydd med logo, og passer på at de kommer fra bærekraftige ressurser. Derfor har jeg valgt et selskap som faktisk planter et tre for hver boks de selger, og det er en fin liten tanke.
Tenk at et tre har blitt plantet i forbindelse med deres store dag.

Minneboksen følger med når dere bestiller halv og heldagsfotografering.

Her er minneboksen som Kristina og Hans-Marius fikk til sitt bryllup. Med USB, 10x15 utskrifter, og litt ekstra.

Her er minneboksen som Kristina og Hans-Marius fikk til sitt bryllup. Med USB, 10x15 utskrifter, og litt ekstra.

Mariell og Stian

431 M.O.H

Kan det bli bedre?

Mariell og Stian var en fryd å jobbbe med. De var tydelig forelsket og skapt for å være sammen med hverandre.

Jeg har fotografert sikkert 100 bryllup, men jeg herdes aldri, og noen ganger er jeg glad for autofokus og bildestabilisering, for det var rørende å se Stian ta til tårene, når hans brud gikk opp mot han på kirkegulvet.

Til alle som bor på Sotra: Jeg beklager hylene som kom fra meg når jeg fotograferte dette paret. Men bildene var bare SÅ bra at jeg faktisk skrek litt når jeg følte de satt.
Vi tok oss en liten fjelltur for å få bilder fra toppen av fjellet, og alt låg til rette for dramatisk og flotte bryllupsbilder.

stianmariell-10446.jpg
bryllupsfotograf.kristine.ristesund.jpg
stianmariell-10948.jpg
bryllup.bbergen.jpg
stianmariell-10769.jpg
stianmariell-10742-3.jpg


Erlend + Louise

Bergenhus festning, sol, vår og kjærlighet.
Dette er oppskriften på et fantastisk bryllup..

Da Erlend og Louise kontaktet meg for en bryllups prat, ble jeg umiddelbart ekstatisk.
Jeg er en skikkelig Bergens jente, og å fotografere bryllup på festningen er jo drømmen.
Brudeparet ønsket seg heldagsfotografering, så dette ga de muligheten til å dokumentere hele dagen med bilder.

Jeg startet dagen hjemme hos Erlend og Louise, hvor bruden gjorde seg klar med venninnene sine.
Stemningen var topp, det var bobler i glassene og bare smill å se.
Etterpå fikk jeg tid til å ta turen innom Brudgommen for å ta temperaturen der og få noen bilder når han gjorde seg klar med sin bror og forlover.
Det er alltid fint når tiden klaffer så godt at jeg får muligheten til å dokumentere begge forberedelsene, det er en helt spesiell stemning som man både kan ta og føle på, og man kan nesten høre sommerfuglene som har tatt bo i magen på de gifteklare.

Selve vielsen tok sted i hagen utenfor Snekkerbakken.
Jeg elsker utendørsbryllup, og når solen skinner så er det helt perfekt, slik som det var denne dagen.
Sermonien var nydelig, og alle jublet når brudeparet gikk derfra med ring på fing.

Deretter gikk turen til fotografering av parbildene. Her ønsker jeg alltid å ha brudeparet for meg selv, for at de skal få være litt alene og kjenne på følelsen av å være nygift uten distraksjoner. Bildene blir alltid best når brudeparet får snakke litt sammen og bare være seg selv.

bryllupsfotografering.bergen .jpg
Bryllup.bergen.jpg
bergenhusfestning.bryllup.jpg
bryllup.hordaland.jpg

Etter vel gjennomført fotografering i Bergens gater og nydeligheter byen har å by på var det klart for skikkelig bryllupsfest og middag.
Selv etter mer enn 10 år som bryllupsfotograf kjenner jeg forsatt at jeg blir grepet av stemningen. Og under brudgommens tale tok både fotograf, brudgom og alle gjestene til tårene - nydelig.

Tusen takk for at jeg fikk være deres bryllupsfotograf, og for en nydelig dag sammen med dere.
Og gratulerer så mye til dere som nå er mann og kone.

Monica og Frode

Lørdag 11. Mai giftet Monica og Frode seg og jeg var så heldig å få stille som deres bryllupsfotograf.
For en nydelig dag det var! Solen skinte, og brudeparet var så flotte.
Vi tok bryllupsbildene rundt Gamlehaugen, og vi hadde det skikkelig gøy.

Gratulerer så mye til de nygifte, og tusen takk for at jeg fikk være med dere på den store dagen.

monica-1315.jpg
bryllupsfotograf.gamlehaugen.jpg
bryllupsfotograf.bergen.jpg


Lene og Kristoffer

Årets første bryllup er alltid like spennende.

Førsteman ut for 2019 var Lene og Kristoffer, et nydelig par som jeg umiddelbart fikk god kjemi med på møtene i forkant av bryllupet.

De giftet seg i Birkeland kirke på Nesttun, og jeg fikk den store æren av å følge de på den store dagen.
Dagen begynte på Deva frisør, en nydelig og sjarmerende frisørsalong rett nedenfor kirken, her var det god stemning, og både brud og følge koste seg glugg.
Når kjolen var komt på, og spennende var godt festet i håret fikk brudgommen selv lov til å komme inn.
Jeg hadde på forhånd arrangert det slik at Lene gjemte seg, og at jeg fikk tatt bilder av de når de først fikk se hverandre. For et magisk øyeblikk!
Brudeparet ønsket å gå sammen ned til alters, så dette var en fin måte å dokumentere et litt tårevått øyeblikk

Etter vielsen tok jeg med meg brudeparet for å ta de ofisielle parbildene.
Vi begynte først med forlovere og det var topp stemning i skogen med champagne og store smil. Brudeparet har en utrolig god gjeng rundt seg, og det er tydelig at de alle bryr seg om hverandre.
Etter dette sendte jeg forloverene på sin vei for å få litt alenetid med brudeparet.

For å få de magiske, intime og ærlige bildene som jeg ønsker, er det viktig for meg at brudeparet får være litt aleine. Det er da de får snakket sammen og virkelig vere sammen for første gang siden de har fått ring på fing, og det er utrolig fint for meg å vere der og å ta bilder idet det går opp for de at de faktisk er gift.

LK-8080.jpg
LK-8039.jpg
LK-15398.jpgEtter vi var ferdige med bildene, så bar turen til Legenes Hus i kalfaret, hvor gjester og familie sto klar og ventet på å ta imot de nygifte.

Hele dagen var nydelig, og jeg har sagt det før, men jeg må si det igjen…. Jeg har verdens beste jobb!Tusen takk Lene og Kristoffer, for en fantastisk dag, og for det gode samarbeidet.

Line og Ivar

Sol, sommer, fjord, fjell og nasjonalromantikk er noen få ord som beskriver den nydelige dagen til Line og ivar.

Bryllupet fant sted på toppen av fjellet på Hefte Gard på Voss, og utsikten tok pusten fra meg når jeg kom opp dit.
Her skulle jeg tilbringe dagen, men først møtte jeg brudn på Park hotell hvor hun og sine forlovere og mor gjorde segg klar til den store dagen.
Temaet her var nydelig champagne-frokost og godt humør.

Tilbake på gården ventet en flott og spent brudgom, som bled en smule emosjonell ved tanken på at han snart skulle få se sin brud komme gående mot han i det som var uslåelige omgivelser.
Solen skinte, og musikken begynte å spille, og på rød løper kom forlovere, brudepiker gående med lure smil. Etterfulgt av bruden og brudens far, begge med blanke øyne.
De ga hverandre sitt ja foran de nermeste i familie og venneflokkenn, og roseblader ble kastet i himmelen når de passerte forbbi, klar til å begynne på festlighetene.

Dagen var fantastisk på mange måter.
Lokalet var nydelig pyntet, maten var god, talene enda bedre, og kjærligheten i rommet var til å ta og føle på.
Ekstra god stemning ble det når toastmaster kunngjorde at England gikk videre til semi-finalen i VM.

Når alle var gode og mette bevegde alle seg ut til bassengområdet for å se brudeparet ta sin første dans.
Akkurat i det solen begynte å bevege seg ned bak fjellene, og kastet en nydelig gød ut over landskapet, fulgte flere på for å starte festen.

kr1-4811.jpg
kr1-4581-3.jpg
kr1-15763.jpg

Tusen takk for at dere valgte meg som deres bryllupsfotograf og at jeg fikk følge dere gjenom hele dagen.
Og gratulerer som nygifte.

 

Kristine og Håkon

30. Juni var dagen som Kristine og Håkon  hadde ventet lenge på - Bryllupsdagen.
Jeg sto opp tidlig lørdag morgen og reiste til Bekkjarvik på Austevoll for å fotografere den store dagen.
Der møtte jeg en smilende og spent brud og brudgom, som gjorde seg klar hver for seg.

Det var i Stolme kirke de så hverandre igjen for første gang i finstasen, etter en natt og morgen uten hverandre. Det var rørende for brudeparet, gjestene og fotografen og se blikkenne og smilene de ga hverandre mens Kristine sammen med far, gikk ned kirkegulvet til sin mann.

Etter at de nygifte hadde gitt hverandre sitt ja og fått gratulasjoner og klemmer av venner og familie, ventet en veteranbåt på alle ved kaien.
Her ble det servert champagne, og båten tok oss med videre til Bekkjarvik.
Jeg stjal så med meg paret på fotografering rundt i området.

En ting er sikkert, på Austevoll er det ikke mangel på kulisser og flotte plasser å ta bilder, for en drøm!
Heldig med været var vi også.

Etter fotograferingen var det dukert til middag ved Bekkjarvik Gjestgiveri, og maten som ble servert var av verdensklassse.

Taler, skåler, videoer og en artig toastmaster gikk sine runder. Og det var ikke vanskelig å høre at disse to er ment for hverandre. En perfekt match!
Jeg fulgte med videre til første dans og festen på slutten før jeg krøp til sengs i et nydelig rom ved kaien.
Der sov jeg som en stein til jeg våknet til nydelig frokost og en fantastisk utsikt over solfylte Bekkjarvik.

Tusen takk for en fantastisk helg, og gratulerer så mye til de nygifte.
Det var en drøm å følge dere på bryllupsdagen.

kr1-12557.jpg

En ode til brudebukettene

Nå har jeg hatt mitt siste bryllup for sesongen, og jeg må si at det har vert travelt i år.
Jeg har vert helt fullbooket og reist hit og dit for å bli med på magien som brudeparene har stelt i stannd.
Og jeg må si det igjen… jeg har verdens BESTE jobb!

Nå begynner forberedelsene til neste år og jeg møter med nye brudepar og gleder meg til å ta del i historiene deres.

Jeg satt da å tenkte på alle bukettene som jeg har sett opp igjenom. Dette er alltid noe jeg foreviger, siden de desverre ikke varer evig. Men det gjør bildene.

Bukettene forteller mye om parets stil og personlighet, og de er like ulike og unike på hver sin måte, akkurat som brudeparene.

Her er en liten samling.


Ingvild og Øyvind

Ingvild og Øyvind ga hverandre sitt ja på tinghuset i Bergen 20. Juli sammen med sine nermeste venner og familie.

Etter det formelle var over møtte jeg det sprudlende paret ved Bergen Roklubbb for de ofisielle parbildene.

Solen strålte, og siden det hadde vert en god tørkeperiode fikk vi et spessiellt preg på bildene som nesten kan minne litt om høstfarger.

Paret hadde uten tvil god kjemi og vi koste oss alle tre under fotograferingen.

Sitat fra rudeparet “De to timene vi hadde sammen med deg på fotografering var faktisk noe vi likte best med hele dagen” sånnt blir en fotograf glad for å høre.

Tusen takk for at jeg fikk forevige litt av dagen deres. Det var enn ære.


vedå-2-3.jpg
kr1-5095.jpg
vedå-2-2.jpg


Bjørg og Are

28. Juli var det Bjørg Anita og Are sin tur å gi hverandre sitt ja, og jeg var så heldig som fikk bli med på den store dagen.
Hendelsen fant sted på den nydelige takterassen på Panorama Hotell utenfor Bergen, og for et bryllup de hadde stelt i stand!

Værgudenne var med oss og disket opp med sol og varme toner, det kunne ikke blitt bedre.

Begge husket sine replikker, og vips var de gift. Etter vielsen og litt bobler i glasset fikk jeg stjele brudepar og forlovere med meg på en tur i nærområdet for den ofisielle parfotograferingen.
Brudeparet hadde ikke sett for seg noe location på forhånd, så vi satt oss rett som det var bare i bilen og kjørte inntil vi fant noe passede. Vi er så heldige som bor i et så flott land, uten mangler på flotte kulisser.

isabell-18759.jpg
isabell-18609.jpg
isabell-18249.jpg
isabell-18842.jpg

Tusen takk for at dere valgte meg som deres bryllupsfotograf, det var en fantastisk dag.

Stine og Mari

I Mai hadde jeg den store æren av å fotografere disse to nydlighetene på Kvamsøy som ligger midt uti stadt på Sunnmøre.
Forrige gang jeg fotograferte de var de ikke storw, det var når ynngstemann bare var 1 år gammel.
De har forandret seg mye siden den gang.

stineogmari.jpg
konfirmant_bergen

Becky og Danny

Fredag 15. Juni var litt av en dag!

For et år siden tok Becky og Danny kontakt med meg for å booke bryllupsfotografering med meg, og dette ble en dag utenom det vanlige.

Begge er fra Amerika og ønsket å gifte seg i Bergen, de har aldri vert her før, og bare sett byen på bilder. Dette var en utfordring jeg takket ja til med en gang og jeg elsket å hjelpe de med planleggingen.
Når den store dagen endelig var her fulgte jeg de fra start til slutt, og det var utrolig spennende å gjøre et "destination-wedding".
Amerikanere har litt andre tradisjoner enn det vi har her i Norge, med blant annet egne løfter og far og datter-dans.
I tillegg til brudeparet var det 40 gjester som hadde tatt turen over atlanteren, og jeg skal love dere at stemninngen var høy!

Vi begynte dagen med en first-look session, hvor Danny fikk se sin brud for første gang, foran kameraet og nermeste familie. Vi gikk deretter for å ta parbildene rundt i Bergen by og på toppen av fløyen.
 

Etter at jeg og brudeparet hadde lekt oss i to timer møtte vi brudefølget for å ta båt til Cornelius restaurant hvor middag og fest skulle holdes. På veien dit ble også vielsen holdt hvor brudeparet ga hverandre sine løfter og hånd.

kr1-16615.jpg
kr1-16014.jpg
kr1-16148.jpg

Dette var en helt egen opplevelse som jeg er svært takknemlig for å ha vert med på.
Gratulerer så mye til de nygifte, de fikk meg til å se byen min med nye øyne.

Forlovelse - Kristine og Håkon

Tidligere i sommer var jeg så heldig å få bli med Kristine og Håkon på en liten skogstur.
De har bestillt Diamant pakken min til sin store dag i Juni og får derfor en forlovelsesfotografering med på kjøpet.

Denne valgte de å bruke til å få fine bilder til vielses-program, menyer og pynt i bryllupet.
Å ta en fotografering før den store dagen er en fantastisk måte å bli bedre kjent på, og finne ut hva man liker og hvordan man jobber sammen.

Jeg synes dette var kjempekjekt, og en nydelig trio å fotografere.
Jeg gleder meg veldig til å ta del i den store dagen deres i slutten av måneden.

 

kr1-14574.jpg
kr1-14197.jpg
kr1-14503.jpg
kr1-13967.jpg

Forlovelse - Line og Ivar

Line og Ivar skal gifte seg sommeren 2018 og jeg er så heldig som skal være der på den store dagen og fotografere de.
Siden de har bestillt heldagsfotografering hos meg, så får de en forlovelsesfotografering med i pakken, og hva er da bedre enn fine høstfarger og smilende forlovede?

Vi tok bildene i nygårdsparken, og jeg synes de er så herlige.
Jeg gleder meg veldig til å fotografere de igjen i Juli.
 

_KR16386.jpg
_KR16133.jpg
_KR16325.jpg
_KR15815.jpg

Sølv i Bergen fotograflaug!

15. Februar tok jeg del i Bergen Fotograflaugs årlige premieutdeling i forbindelse med års-konkurransen.

Hvert år leverer man 4 av sine beste bilder, og det er helt fantastisk å se alle bildene til de dyktige fotografene som er med i lauget.

Ekstra spessiellt var det i år, ettersom vi også feirte laugets 100års jubileum!

Kvaliteten til alle innleverte bilder var høy, og jeg ble rørt til tårer og hoppende glad da jeg kunne ta med meg sølvmedalje i årets bryllupskategori!

Jeg gikk også hjem med Hederlig omtale i samme kategori.

Så utrolig gøy dette er.

Jeg har tidligere tatt med meg diplomer i både 2014 og 2015.

Ved å bli med i slike konkurranser blir jeg ekstra kreativ, og pusher grensene for å få de spesielle bildene som kan nå høyt. Det gjør virkelig noe med skapelses-lysten, og man vil gjerne levere noe unikt og eget.

Gratulerer så masse til alle de andre dyktige fotografene som tok med seg diplomer, og gratulerer til Bergen Fotograflaug som er 100 år i år!

_KR11136.jpg