Min historie

Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg endte opp som fotograf, så jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om min historie, og hvordan jeg har kjempet meg opp for å kunne drive med det jeg elsker.

Jeg har alltid vokst opp med fotografering, ettersom min far, og flere i familien er yrkesfotografer. Interessen startet derfor tidlig hos meg, og jeg tilbragte hundrevis av timer i mørkerommet sammen med min far og hans kollegaer i Bergensavisen på 90'tallet da de forsatt brukte film.

Ja jeg vet.. jeg var dritsøt!

Ja jeg vet.. jeg var dritsøt!

Da jeg ble 8 år hadde jeg skrevet stort på ønskelisten, at ALT jeg ønsket meg var et fotoaparat. Ikke et kamera som jeg kunne låne av mamma eller pappa, men mitt helt eget et.. som jeg kunne ta med meg der jeg ville, bruke når jeg selv hadde lyst, og ta mine helt egne bilder. Lykken var derfor stor når jeg åpnet bursdagsgaven min og fant en Olympus 35mm kamera, akkurat et slikt jeg hadde ønsket meg i lang tid.
Jeg gråt av glede, og trodde jeg aldri skulle bli lykkeligere mens jeg omfavnet kameraet. Pappa tok dette bildet under, som jeg nå har rammet inn på kontorpulten min for å minne meg på hvor alt begynte.

Dette er et bilde som viser 100% lykke!

Dette er et bilde som viser 100% lykke!

Interessen vokste, og i tenårene tok jeg virkelig fatt i sakene, og kjøpte mitt første semi-pro speilrefleks kamera for alle konfirmasjonspengene mine, det var aldri noen tvil om hva de skulle brukes til. Jeg hadde det som tenåringer flest, en vanskelig tid på skolen og utenfor. Fotoapparatet ble da min beste venn, og jeg brukte det til å dokumentere hverdagen min, og lagde fotokunst i ulike former. Det var da jeg begynte å tenke på en fremtid som fotograf, da jeg merket at dette var jeg komfortabel med, og dette får jeg til.

Da jeg var 17, flyttet jeg til England for å ta et utvekslingsår, jeg begynte da å studere fotografering som ett av fagene mine, endelig da fikk jeg komme meg inn i mørkerommet og gjøre slik jeg ville, slik jeg husket at alle fotografene gjorde da jeg var liten. Jeg var der faktisk så mye at jeg fikk egen nøkkel av vaktmesteren! slik at jeg kunne komme og gå når jeg ønsket.
Etter et halvt år var jeg hjemme igjen, og fikk meg jobb i Bergensavisen som babyfotogaf på Kvinneklinikken ved haukeland sykeus.

Siden da har jeg tilbrakt tre år i Glasgow, hvor jeg gikk på Glasgow School of Art og studerte Fine Art Photography. Her lærte jeg mye, og når jeg ikke var på skolen tok jeg kontakt med modellbyråer og fremmede mennesker på gaten for å fotografere folk. Det var da jeg fant en lidenskap i portrettfotografering, og den geleidet meg videre til å starte portrettstudio i Salhus når jeg kom hjem, ferdigutdannet i 2011.

Blidfisen.. Graduation Glasgow 2011 Bachelor i Fine Art Photography

Blidfisen.. Graduation Glasgow 2011 Bachelor i Fine Art PhotographyTo år etter jeg hadde komt meg hjem igjen, begynte reisefoten å vibrere, og jeg kjente at jeg ikke var ferdig med utdannelse og opplevelser. Jeg var hysterisk når jeg fikk ingangsbrevet til London College of Fashion, som er et av verdens mest anerkjente universiteter innen mote og design. Og reiste rett til London for å ta Mastergraden i Fashion Photography.
Dette er to år jeg aldri ville vert foruten, jeg lærte mye, vokste mye og har minner for livet. Ikke minst har jeg en utdannelse som svært få andre i Norge har.
 

Graduation London 2015 Master of Arts, Fashion Photography

Graduation London 2015 Master of Arts, Fashion Photography

Nå fokuserer jeg all min tid på fremtiden, brudepar, nydelige mennesker og megselv. Jeg har det enormt travelt i månedene mellom April - Oktober med bryllup og portrett, og det er ingen deiligere følelse enn å gjøre folk så glad som de blir når jeg viser de bildene jeg har tatt. Det er priceless, og det er ingenting annet jeg heller vil gjøre!
I de mindre travle månedene på vinterstid bruker jeg tiden på å utvikle megselv, deltar på foto workshops, seminarer og kurs. Det er alltid noe nytt og spennende å lære. Men jeg holder kurs også, og lærer bort det jeg kan. Det er utrolig spennende å være mentor for andre fotografer og spirer.
Jeg bruker også mye tid på å utvikle bedriften min. Lager informasjons-magasiner, oppdaterer websiden og passer på at jeg alltid er på hugget og attraktiv for potensielle kunder og trender.

Nå gleder jeg meg til hva det neste året har å komme med, og jeg tar fremtiden imot med åpne armer!