Unplugged - Hva? og Hvorfor?

unplugged2.jpg

Velkommen til den viktigste dagen i deres liv, dagen hvor deres næreste og kjæreste av venner og familie samles for å se dere gi hverandre hånden for evig og alltid.
Dagen hvor dere skal feire kjærligheten, hverandre og at to familier blir en.

Bryllupsdagen deres er trolig den største dagen i deres liv, og en av de viktigste. Familie og venner har gjerne reist langt for å være der med dere og oppleve dagen sammen med dere.

I denne digitale alder, hvor nesten alle har smartphone og speilrefleks kamera, er det fort gjort å ta bilder under sermoni og fest. Alle ønsker seg minner fra dagen deres, er det ikke flott?
Selvsagt er det kjekt at gjestene vil minnes den store dagen, men jeg ønsker å snakke litt om alternativet til at alle skal oppleve dagen deres gjennom mobil-skjermen, gjerne å ha en unplugged sermoni.

For det er nettopp dette som skjer, når alle står med kamera eller mobiltelefon i været, de er ikke i nuet, og får ikke oppleve magien til det fulleste, fordi de ser gjennom en skjerm. Det er også skjenerende for de bak, som gjerne ikke får sett dere.

Siden dere har leid in fotograf, kan dere stole på at både små og store øyeblikk blir fotografert, og at dere ikke går glipp av noe.

 

Gjestene deres vil lytte og følge mer med

Uten distraksjonen fra en mobiltelefon eller kamera vil gjestene automatisk følge med på bryllupet og opplevelsen som dere har brukt flere måneder på å planlegge.
Ved å legge fra seg telefonen har de muligheten til å ta innover seg det som skjer på en helt annen måte, og ikke minst huske dagen fra et involvert perspektiv. Gjestene blir også mer interaktive og involverer seg i å gjøre dagen deres spessiell, ved å prate med folk de ikke kjenner fra før og bli bedre kjent. Det gjør det også lettere å hive seg ut på dansegulvet når ikke alt skal fotograferes eller filmes og legges ut på snapchat eller instagram.

Deres profesjonelle bilder vil ikke bli kompromissert

Her er den harde sannheten; Selvom mange kameraer gir god kvalitet og ikke koster en arm og et bein, og kameraene på mobiltelefonene er blitt supre, så har nødvendigvis ikke foto kunnskapene til folk blitt noe bedre med årene.
En profesjonell fotograf vil til sin beste evne gjøre det beste utav enhver lyssituasjon, slik at dere slipper å ende opp med en haug med kornete, mørke og uflatterende bilder.
En ekstra bonus ved at ikke alle gjestene har et kamera i hånden er at fotografen dere har leid inn for dagen ikke trenger å krangle om den beste plassen med tante Magrethe og iPaden, som har plassert seg midt i kirken for å få sitt blinkskudd. Du slipper også at flere kamera blitser fyres i tide og utide under sermonien, som vil overeksponere bildene til fotografen deres.

Gjestenes og deres privatliv vil bli respektert - alltid!

I disse digitale tider er det lett for å legge ut enhver sosial situasjon på sosiale medier. Men det ikke alle tenker på er at det ikke er alle som ønsker bilder av seg selv på nettet.
Når du leier inn en profesjonell fotograf,legges ikke bildene ut på nett uten deres samtykke, og dere har muligheten til å si ifra om det er noen som ikke ønsker å bli vist frem til verden. Det kan være mange ulike grunner til hvorfor enkelte ønsker å ha det slik.
 

Informer gjestene på forhånd

Forbered gjestene deres, og be de i invitasjonen om å legge fra seg kameraet hjemme og fortell at dere ønsker at de skal ta del i øyeblikket sammen med dere og at dere gjerne ønsker å se ansikter og ikke telefoner når dere står ved alteret.
Mange velger å ha dette i programmet, og informerer om at det er leid inn en fotograf for anledningen.

Begrens "unplugged" tiden

Dere trenger ikke å ha kamera/telefon fri sone i hele bryllupet.
Sermonien er et perfekt tidspunkt å be gjestene deres om å legge fra seg teknologien, men det kan være kjekt å få noen bilder fra bordene under middagen og fra festen etterpå. Dette er noe dere bestemmer etter deres ønske.

Del bildene med gjestene etterpå

Om dere booker meg som deres bryllupsfotograf så lager jeg gjerne et online album med alle bildene fra dagen. På denne måten kan gjestene deres se bildene og plukke ut de bildene som de ønsker, og ikke være redde for å sitte igjen uten minner i ettertid.

 

Det er ikke alle som ønsker å begrense mobil og kamera bruk under sitt bryllup, og det er selvsagt helt greit. Dette er deres bryllup og det skal være akkurat slik dere ønsker at det skal være.