Eirin + Jørn // Bryllup i Hardanger på hotell Sandven

bryllupsfotograf

Da jeg sto opp på morgenen lørdag 5. Juni hørte jeg alle fuglene i hele Hardanger. Det virket vertfall slik.
Jeg hadde overnattet på hytten til mine foreldre på kvamskogen, og drakk mine første kaffeslurker på terassen der.
Fuglene kvitret i kor, og solen hadde nettopp stått opp. Jeg kunne ikke hatt det bedre og jeg kunne kjenne på hele meg at dette kom til å bli en fantastisk bra dag.

Dagen tilhørte Eirin og Jørn, som spent skulle gifte seg i Ålvik kirke.
Jeg var så heldig som skulle få følge de fra tidlig morgen til sent på kveld og møtte brudgom på hotellrommet sitt på morgenen. Han kjente på sommerfuglene og var mest spent på å se Eirin komme gående ned mot han i brudekjole og slør. Forloveren hans hjalp til med mansjettknapper og kom med noen gode råd før de reiste videre til kirken.

Da jeg møtte Eirin på sitt rom var stemningen på topp. Sammen meg make up artist og sin forlover hørte de på rolig house musikk, drakk mimosas og fikk fikset hår og sminke. Eirin kiunne fortelle at hun ikke var så nervøs, hun bare gledet seg, og det kunne man tydelig se på hele hun. Hun bare gledet seg til å sette i gang, og se sin kjære Jørn igjen.

Hele dagen med unntak av vielsen fant sted på Hotell Sandven i Norheimsund. Et vanvittig flott hotell med et herskapelig preg, det hele er nesten som et slott. Med flotte hotellrom, og et rustikk utseende.
Jørn hadde også sitt eget rom hvor han gjorde seg klar. En kjempefordel for meg som bryllupsfotograf, da det betyr at jeg får muligheten til å dokumentere litt av brudgommens start på dagen også.
Jeg tuslet bort i den eldre delen av hotellet og fant Jørn på rommet sitt med det jeg tror må være verdens største smil den dagen. Han strålte av ren lykke og glede over at dagen endelig va her.
Sammen med sin forlover tok de siste finpuss og sørget for at alt satt som det skulle, klappet hverandre på skulderen og gikk mot bilen som de skulle kjøre til kirken.

Vielsen fant sted i Ålvik kirke, en liten kjøretur fra Norheimsund sentrum. Paret valgte å gifte seg der fordi bruden hadde sterk tilknytning til denne soessielle kirken i sin oppvekst.
Koronareglene hadde sluppet litt taket omsider, så her var det rom for alle.
Brudgom jobber og driver tatoveringsstudio, så her var det mye kroppskunst som kom frem i lyset. Alt fra drager til vikingmotiv, store svart-hvitt tattoveringer til fargerike mesterverk. Det setter et personlig og velkomment preg på hele dagen.

Ved alteret sto en spent og ivrig brudgom. Jeg kunne se at Jørn nesten ristet av spenning, og alle var klar for å endelig få se Eirin komme ned kirkegulvet.
Da dørene åpnet seg steg Eirin frem sammen med sollyset som kom inn med hun, og med døren åpnet også flere tårekanaler seg. Hun gikk rolig mot Jørn, og smilene ble bare større og større jo nærmere de kom hverandre.
Vel fremme ver alteret kunne vielsen begynne, og presten holdt en personlig og fin tale til brudeparet. Det var tydelig at den traff hjem hos flere, og da brudeparet ble spurt om de ville ha hverandre så kom det er klart og tydelig “ja” fra de begge.

Etter vielsen var det tid for familiefotografering, dette er populært å ta på kirketrappen før man drar videre.
Ekstra spesielt var det da bruden gikk ned til graven til sin far for å legge ned en rose fra brudebuketten. Et vakert øyeblikkk var det.

Deretter tok jeg med meg paret på parfotograferingen i postkortvakre Hardanger. Vi manglet absolutt ikke noen kulisser her.
Dette paret har en helt vill kjemi, og det var lett å fange med kamera. Disse to var heller ikke redde for å være seg selv, og leve seg inn i øyeblikket. De var en drøm å fotografere!

Bryllupsfotograf-bergen-hardanger.jpg

Etter parfotograferingen reiste vi tilbaket il hotell Sandven i Norheimsund. Her sto hele brudefølget klar med deilig Hardangersider i glasset. Joar Aga fra Aga sideri hadde holdt sidersmaking for gjestene, og dette var braksukess. Da lærte man mye nytt,det var god underholdning og ikke bidro det til den gode stemningen.

Ute i hagen var det satt opp et digert partytelt, gjestene kunne da velge om de ville sitte i solen eller i skyggen. Inne i den store salen på hotellet var det klart for middag, og gjestene fikk sitte ved flotte bord dandert med sølvtøy og hvite duker. Jeg elsket den flotte stemningen som er i dette lokalet.

Det var mange flotte taler og mange tårevåte øyeblikk under bryllupsmiddagen. Jeg tror ikke det fantes en eneste tørr øyekrok da talene var over og festen skulle starte.
Dette brudeparet har plukket ut en god gjeng med folk som de har tett rundt seg, det er det ingen tivl om.
Talene var fulle av varme, omsorg og så mye kjærlighet fra mennesker som kjenner paret godt og som ser på de som egen familie.
Det er røende å høre de forskjellige historiene, og jeg blir alltid litt gråtkvalt når jeg hører hva brudeparet har betydd for vennene sine opp igjenom. Det er historier som handler om vennskap, store seire, vonde tap, tunge tider og gode tider.

bryllup-fotograf-bergen.jpg
bryllup-nordheimsund-fotograf.jpg
Forlovere-bryllup.jpg
bryllupsfotograf hardanger
 

Dette var et bryllup som jeg aldri vil glemme, og jeg kjørte hjem den kvelden med et smil om munnen, og en varm og god følelse i hele meg.

Takk for at jeg fikk være en del av dagen deres Eirin og Jørn. Dere er nydelige og å være i deres nærver var en uforglemmelig opplevelse.