Miriam + David // Maibryllup med fotografering på bølgekraftverket

 

Da jeg først møtte det vordende brudeparet skjønte jeg fort at dette var et par med mye varme.
Smilet til Miriam gikk fra det ene øret til det andre, og øynene hennes ble fort smittet og smilte konstant de også.

Vi møttes på en cafè i sentrum, slik jeg ofte gjør når jeg har mitt første møte med brudepar jeg skal samarbeide med. Da møtes vi for å snakke om idèer og for å bli bedre kjent med hverandre.
For at jeg skal kunne skape unike og personlige bryllupsbilder er det svært viktig for meg å kjenne de jeg skal jobbe med. Og slik kan vi sikre at alle ønsker blir hørt.

Miriam og David kunne fortelle at de har vært gode venner i mange år møttes gjennom menigheten de begge er aktive i. Han jobber som økonom, og hun studerer psykologi de er et par som liker å tilbringe mye tid sammen, det var vertfall for meg svært tydelig da blikkene de ga hverandre sa mer enn tusen ord.
De fortalte at de ønsket meg som bryllupsfotograf fordi de ønsket naturlige øyeblikk, med fokus på den ekte kjemien uten noe mellomlegg. Og det er jo nettopp slike bilder jeg liker. De ufabrikerte, ekte og naturlige bildene med ekte smil.

Vi avsluttet det første planleggingsmøtet med å avtale en forlovelsesfotografering. Dette er en fantastisk måte å starte samarbeidet da brudeparet får en unik mulighet til å varme opp før den store dagen.
Bildene fra forlovelsesfotograferingen ble flittig brukt av paret på både på bryllupsinvitasjoner og vielseprogram i kirken, det er alltid så kjekt å se.
Det er mye man kan bruke forlovelsesbildene til, og det er noe jeg alltid anbefaler å ta.

Lørdag 22. Mai var datoen da Miriam og David endelig skulle stå som brud og brudgom.
Veien hit hadde ikke vært den enkleste, da koronaen slo noen kjepper i hjulet for brudeparet.
Mye måtte omorganiseres og de måtte rett og slett tenke litt utenfor boksen.
Men gift skulle de bli, og bryllupet skulle bli holdt i Fjell kirke med de aller nærmeste til stede.

Jeg møtte Miriam hjemme hos sine foreldre i Våge.
Her var det en veldig oppløftende stemning, hvor Miriam sammen med sin søster og forlover gjorde seg klar med sminkør tilstede.
Jeg synes alltid det er kjekt å være med på forberedelsene før bryllupet. Stemningen er så spesiell der bruden er omringet av de viktigste kvinnene i hennes liv, spent og litt nervøse med mange sommerfugler i magen.
Når jeg lager et galleri med bilder fra forberedelsene så føles også galleriet mer komplett, og du får virkelig inntrykket av at fotografen har vært der fra begynnelse til slutt.

 
 

Da sminken var lagt, håret pyntet og kjolen kom på var det tid for noe som jeg synes er så utrolig vakkert. En first look, med brudens far.
Miriam gjemte seg litt inne i rommet, da faren hennes kom inn for å se hun som brud for første gang.
Det ble en tårevåt og svært rørende seanse som man kunne kjenne i hjerteroten.

 
 

Da bruden var klar satte jeg meg i bilen og kjørte for å møte dagens brudgom, David.
Han sto spent og klar i Fjell kirke sammen med sin forlover, og tok imot bryllupsgjestene som begynte å komme inn dørene.
Fjell kirke ligger i Øygarden kommune utenfor Bergen og ble bygget i 1874, den er akkurat passe stor og har noen nydelige glassmalerier. Jeg har fotografert i Fjell kirke flere ganger før, så dette er en god kjenning.

Jeg møter alltid tidlig opp i kirken. Jeg liker å ta en runde rundt, selv om jeg har fotografert der før. I kirker så kan lyset være svært utfordrende, og det forandrer seg veldig gjennom årstidene.
Jeg tar meg derfor god tid til å teste lyset og sørge for at jeg har frie veier til å bevege meg der jeg får de beste bildene. Å være bryllupsfotograf i korona tid har også vært en utfordring da jeg ønsker å holde to meters avstand fra gjestene. Det har derfor vært ekstra viktig for meg å finne ut hvor jeg kan stå og gå. Jeg sørger også alltid for å få tatt en liten gjennomgang med prest eller vigsler. Jeg har fotografert så mange bryllup nå at jeg som regel kjenner godt til de fra før, men denne gangen var det en prest jeg aldri hadde jobbet med før. Da er det ekstra godt å få introdusert seg skikkelig og fortelle litt om hvordan jeg som fotograf jobber. Det betrygger også presten ofte, da de vet at jeg vet hva jeg driver meg, og ikke kommer til å holde noe show eller stjele oppmerksomhet fra vielsen.

Når kirkeklokkene begynte å kime, sto brudgommen klar, og gjennom dobbelt dørene kom Miriam gående bak et nydelig brudefølge av nieser og nevø.
Hennes stolte far fulgte hun ned alteret, og David sto klar for å ta henne imot og sammen gikk de opp mot alteret, hånd i hånd.
Seremonien var nydelig med flott sang, hvor alle i kirken sang med. Når brudeparet reiste seg for å gjøre sin bit av seansen, listet jeg meg stille opp for å få bilder fra alteret.

 

Her er et lite utvalg av bildene fra vielsen i Fjell Kirke.
Klikk på bildet for å få opp et visningsgalleri som viser originalformat.

 

Når bryllupsseremonien var over var det tid for litt mingling utenfor kirketrappen før jeg fikk ta de med meg videre på parfotograferi og et par bilder med forlovere.

Miriam og David ønsket seg noen flotte bilder sammen med forloverene sine. Dette startet vi fotograferingen med, før forloverene fikk dra videre til middag og fest.


Vi hadde diskutert oss imellom lenge før, og vi var alle enige om å ta turen til bølgekraftverket i Øygarden.
For å komme seg til bølgekraftverket må man kjøre langt ut i Øygarden. Vi parkerte ved en parkeringsplass og skiftet til en mindre bil som vi kjørte på en smal vei i noen minutter. Deretter tok vi bena fatt og gikk og klatret litt helt til vi kom frem.
For en utrolig tøff lokasjon! Bølgekraftverket kan virkelig by på noe unikt, og jeg elsker å blande det røffe og litt ødelagte med et stormforelsket brudepar. Dette er virkelig en drøm tenkte jeg for meg selv når vi kom frem.

 
 
bryllupsfotograf-bergen-oygarden.jpg
 

Miriam og David var ikke redd for å gi av seg selv. De har en fantastisk kjemi seg imellom, og de var i tillegg veldig lydhør for mine idéer og tanker. Slikt blir det gode bilder av.

 
bryllup-fotograf-bergen.jpg
bryllupsfoto-fotograf-bryllup-bergen.jpg
brud-fotografering.jpg
Bryllup-bergen-vestland-fotograf.jpg
Bryllupsfotografering-oygarden.jpg
bryllupsfotograf-fjell-hav.jpg
 


Når bryllupsfotograferingen var over, satt jeg meg i bilen og kjørte hjem igjen til Bergen. Og Miriam sitt store smil hadde smittet over og jeg smilte hele veien hjem.
Tusen takk Miriam og David for en fantastisk dag.

Miriam var så hyggelig å skrive en liten anmeldelse på google om oppålevelsen de hadde med meg som bryllupsfotograf:

 
Kristine Ristesund er en dyktig fotograf som varmt anbefales! Hun har vært hjelpsom, tydelig og profesjonell helt fra første møte, samt veldig fleksibel i en usikker koronatid. Hun er en fotograf med øye for detaljer, og hun får en til å føle seg veldig komfortabel foran kamera. Vi er så fornøyd med mange fine bilder som foreviget dagen vår. Som person er Kristine positiv, energisk og veldig kjekk å være rundt. Hun arbeider effektivt, og gir virkelig det lille ekstra! Igjen; Kristine anbefales varmt!
— Miriam Våge
 



Ser du etter fotograf til ditt bryllup?
Jeg tar bookinger hele året, og gleder meg til å høre fra dere!