Randi + Nikolai // Bryllup i mariakirken

Randi og Nikolai sin store dag fant sted i Bergen lørdag 29. Mai.
Selv Om de bor i Lillestrøm, var de begge enige i at bryllupet måtte feires i Bergen og Mariakirken.


Når jeg først får mail av et brudepar så ønsker jeg alltid å få vite så mye som mulig på forhånd. Jeg skrev en mail der jeg forklarte hvordan jeg jobber, hvordan jeg ønsker å bli kjent med de på forhånd og at dette er et samarbeid mellom oss tre.
Dette var de enige i, og jeg fikk en veldig hyggelig mail tilbake der Randi skrev disse oppløftende ordene:

 
Jeg begynner å forstå hvorfor bildene dine blir så fine. Noe av det jeg la merke til når jeg sammenlignet dine bilder med bryllupsbildene til andre fotografer, var nettopp at det ser ut som at du får de foran kamera til å virke avslappet og naturlige. Det er nok fordi du blir godt kjent med dem på forhånd. Også har du et utrolig godt øye for komposisjoner, jeg vet ofte ikke hva som er vakrest av modellene og naturen rundt.
 

Å høre slikt gjør meg så utrolig glad.
Jeg jobber hardt for at bryllupsbildene mine skal skille seg ut i havet av andre fotografer, og jeg er veldig komfortabel med min særegne stil. Det er så fint å føle at det blir lagt merke til, og at bildene mine treffer de som ser på og de som blir fotografert.

Siden Randi og Nikolai bor i Lillestrøm så foregikk det første møtet via Skype.
Det siste året har gjort at det har vært vanskelig å møtes fysisk til slike møter. Skype og Zoom har da vært fantastiske verktøy, da det er kjekt å kunne se hverandre. Det er selvsagt ingen erstatter for det å møtes ansikt til ansikt, men det er absolutt et godt alternativ.
Et par dager før bryllupet kunne jeg endelig møte de ute i solen på en Cafè i Bergen Sentrum. Da fikk vi tatt en god gjennomgang og kaste litt ball.
De kunne da også fortelle at det var en liten en på vei. Dette var fantastiske nyheter, og jeg tenkte umiddelbart at dette måtte vi få frem i bildene.



Da dagen endelig var der, spaserte jeg fra Sandviken til Mariakirken i det deilige sommerværet.
Temperaturen viste 17,5 grader på morgenen og jeg skjønte fort at dette kom til å bli en bra dag.


Mariakirken badet i solen, og når jeg ankom sto en spent og veldig glad brudgom som gledet seg til å komme i gang.
Da vielsen startet kom Randi gående ned alteret i en nydelig kjole. Hun smilte fint til Nikolai, som så ut som han boblet over av stolthet.

 

Her er et lite utvalg bilder fra vielsen i Mariakirken
Klikk på bildene for å åpne et galleri og se bildene i orinalformat

 


Etter vielsen tok jeg de nygifte med meg for selve bryllupsfotograferingen.
Da de ikke hadde hatt muligheten til å finne plasser til å ta bildene selv, ble vi enige om å gå en tur i sentrum.
På planleggingsmøtene før bryllupet pleier jeg å gi brudeparene noen oppgaver. Som for eksempel å ta seg en tur i området de ønsker å ta bildene, for å finne noen kulisser de selv synes er fine.
Det er ikke alltid like lett å få til, og da trår jeg til med mine Idèer om lokasjon. Om paret ønsker å bli fotografert i urbane omgivelser, så synes jeg ofte det kan være koselig å bare gå en tur sammen. Det trenger ikke alltid å være på en fjelltopp eller inne i en skog for at bildene skal bli flotte eller spektakulære, noen ganger holder det med en fin vegg, en spennende gate eller en busk. En profesjonell fotograf vil alltid kunne se muligheter selv hvor andre gjerne ikke ser stort. Det er vår lille superevne.


Randi, Nikolai og megselv vandret gjennom festningen sammen og brukte halvannen time på å ta bryllupsbildene. Det bydde på gode samtaler, gode bilder og litt alenetid for de nygifte.

bryllup-mariakirken-bergen.jpg
brudekjole-bergen.jpg
bergensbryllup.jpg
brudebilder-bergen-fotograf.jpg
bryllup-ved-sjøen-foto-inspirasjon.jpg
bryllupsfotograf-vestland-bergen.jpg

Når vi hadde tatt brudebildene og nærmet oss slutten, tok de frem et ultralydbilde av den lille.
Vi tok da noen bilder hvor de stolt kunne vise frem det kommende tilskuddet.Dette var den perfekte måten å avslutte fotograferingen på.
(Jeg er glad jeg har autofokus på kamera, for jeg må være ærlig at det ble litt fuktig i øyekroken min.. jeg er så lettbevegelig)

gravid-brud-fotograf.jpg

Det er så spennende å følge med på brudeparene jeg har fotografert, og det gleder meg så mye at to allerede snart er tre.
Gratulerer til Randi og Nikolai med både giftemål og baby. Dere blir en nydelig familie.

Skal DU gifte deg og ser etter den perfekte fotografen til å dokumentere deres store dag?
Kanskje det er meg! Ta kontakt under for å finne ut om jeg er ledig på datoen deres