Hva er en First Look fotografering?

Som bryllupsfotograf og elopement fotograf er det beste jeg vet å møte så mange nye og forskjellige mennesker, og ta del i deres eventyr. Jeg elsker å høre hvorden de møttes, hva de ser i hverandre og hvordan de ser for seg bryllupsdagen sin.

Jeg møter alltid brudeparene mine på forhånd. Vi blir da bedre kjent over en kopp kaffe, eller på skype siden flere bor i utlandet. Jeg synes det er stas å ta del i planleggingen, og komme med mine tips.

Alle brudeparene er forskjellige, og ikke et bryllup er likt et annet.

Noen ønsker å ha et tradisjonellt kirkebryllup, andre en humanetisk vielse, noen med hele familien, og noen kun for seg selv med kun vigsler og fotograf.
En av de tingene jeg anbefaler til alle brudepar er å ha en “first look” fotografering, eller første blikk om du vil.

Så hva er en “first look” fotografering?

En first look fotografering er et øyeblikk der brudeparet har planlagt å møtes før bryllupet for å se hverandre for første gang i en mer privat setting, hvor de får tilbringe litt tid sammen på morgenen før vielsen.

En first look er en tradisjon som kommer fra USA i utgangspunktet, men som begynner å bli mer og mer populær i andre land, og er også begynt å bli en greie her i Norge. Jeg er glad for at fler og fler har fått øynene opp for denne vakre måten å forevige blikk og følelser på.

Denne type fotografering er et brudd med gamle tradisjoner om at brudeparet ikke skal se hverandre før bruden går mot alteret.
Dette blir gjort på en måte som er veldig spennende og følelsesladet.
Bryllupsdagen kan være en berg og dalbane, og ved å ha en first look får dere tid til å tilbringe litt tid sammen før alt skjer. For noen kan det være godt å bare holde rundt hverandre, og ta et øyeblikk sammen for å bare puste.

elopement_norway.jpg

Jeg liker at den ene parten står med ryggen til, og at brud (eller brudgom) kommer gående imot. Kanskje dere kan holde hender med øynene lukket, gi hverandre en klem, eller bare stå rygg mot rygg uten å se hverandre. Når det er tid for å snu seg og se hverandre så skjer det en million ting på en gang. Ansiktsutrykkene er rett og slett uslåelige, og ekte. Tårene og smilet kommer frem, og det blir fantastiske bilder.

first_look_bryllup.jpg

Hva er fordelene med en First look fotografering?

  • Det roer nervene!

    Er du typen som kan bli litt nervøs før du skal gå mot din utkårede på bryllupsdagen?
    Ved å se hverandre først vil all frykt, nerver og nervøsitet forsvinne, og dere får pustet litt sammen før det smeller. Mange opplever at de kan ta øyeblikket inn på en helt annen måte, og nyte tiden når de ikke er så nervøse.
    Det er mange som ikke er så glad i oppmerksomheten ved å gå til alters, og som heller vil gå sammen. Da er en first look for dere.

  • Dere er freshe!

    Om dere tror dere vil gråte mye når dere ser hverandre i brudestasen - THIS IS FOR YOU!
    Få det overstått og fang det på film, for så å fikse mascarastriper før vielsen.
    Og om ikke dere gråter, så er dere nysminket og uten rynker på klærene. Dere vil bli overasket over hvor stor forskjell dette gjør på bildene.

  • Alenetid

    Dere vil få et øyeblikk som er kun for dere, privat og alene uten at andre tar bilder av dere, og uten tilskuere. Dere vil og få mer tid til å utrykke dere, snakke sammen og bare være. Om dere venter til vielsen med å se hverandre så vil dere gå rett i festmodus, og miste dette rolige øyeblikket.

  • Mer tid til å ta bildene

    Om dere ønsker kan vi kombinere first look og parfotograferingen. Slik at dere ikke trenger å måtte sette av tid til dette midt i bryllupet. Da slipper gjestene deres å vente på dere, og vi kan sette av så mye tid dere bare ønsker.

  • Bedre bilder

    Ved å ha en first look fotografering så kan jeg som fotograf få en annen vinkel enn jeg vil under vielsen. Her kan vi finne en flott plass å ta bildene. Jeg kan plassere dere slik jeg vil, og vi kan bruke god tid.
    På denne måten kan jeg fange alle følelsene dere måtte ha, og dere kan fokusere på å bare være dere.
    Et stort bonus er at dere vil få flere bilder i albumet deres, siden dere vil ha bilder fra både first look og vielsen å velge mellom. To ulike synsvinkler som forteller samme historie men på en litt annen måte. Det er vakkert det!

Bryllupsfotograf.jpg

Usikker på om first look er for dere?

Det er ikke for alle. Noen ønsker å beholde tradisjonen om å ikke se hverandre før vielsen, og det har jeg stor forståelse for. Det er mye vakkert i en slik tradisjon, og jeg er glad i å ta bilder av det også.

Det viktigste er at dere gjør bryllupsdagen deres slik DERE ønsker at den skal være, uten å føle press fra forlovere, foreldre eller andre.
Det er deres dag, og dere skal gjøre det som føles riktig for dere.

Har dere spørsmål om first look fotografering, eller ønsker mer informasjon?
Ta kontakt med meg så hjelper jeg dere med planleggingen av deres drømmebrylup