10 grunner til å gifte seg om vinteren

vinterbryllup.jpg
 

En av de største valgene man må ta når det kommer til sin egen bryllupsdag er - NÅR skal bryllupet være?

Høysesongen for bryllup er mellom mai og september, og jeg blir ofte fullbooket i høysessong et år eller to i forveien. Jeg forstår godt at det er populært å gifte seg om sommeren, men ingenting slår et godt planlagt vinterbryllup.
Noen av mine absolutt favorittbilder og som jeg er mest stolt over å ha i min portfolio er tatt på vinteren.
Det er noe helt eget og magisk med denne tiden, og jeg elsker utfordringen som følger med når vi har lite lys å jobbbe med.

Det er ikke like populært å gifte seg om vinteren, men jeg håper virkelig å se denne trenden snu.
For oss nordmenn er kanskje ikke vinteren det store, men når du ser på det med litt andre øyne så er det utrolig eksotisk med snødekte fjell, røde kinn og nesetipper. Skandinavia og nordisk landskap er utrolig populært internasjonalt.

 
 
vinterbryllup.jpg

Her er ti gode grunner til hvorfor dere bør gifte dere om vinteren:

  1. Perfekt fotolys!

    - Jeg ble spurt i et intervju engang. Når er favoritttiden for å fotografere bryllup?
    Jeg svarte uten betenkningstid VINTEREN.
    Vi har gjerne ikke så mange timer med lys å jobbe med. Men det lille vi har er virkelig noe for segselv. De dunkle tonene, de vakre solnedgangene og det kalde utrykket er virkelig noe helt spessiellt som man ikke får resten av året.

  2. Ledige leverandører

    - Sansynligheten for at drømmefotografen, catering selskap eller det perfekte bryllupslokalet er booket og utilgjengelig er stor når dere gifter dere i høysessong.
    Ved å holde et vinterbryllup er det mye mer å velge mellom når det kommer til bryllupsleverandører.

  3. Stemningen

    - Når du har et vinterbryllup vil stemningen være noe helt annet. Tente stearinlys, flammer i peisen, varme og kanskje til og med snø!
    Hvorfor ikke invitere gjestene til en liten snøballkonkurranse eller et race på kjelke eller akebrett?
    Dere kan også fyre på med en mørkere atmosfære som vil gi dere fantastiske bryllupsbilder.

  4. Det er anderledes!

    - Det er så mye man kan gjøre anderledes, og dere kan virkelig spille på tematikken. Og du kan nesten garantere at gjestene ikke har vært i et lignende bryllup før.

  5. Billigere flyreiser og hotellopphold

    - Har dere familie og venner som må reise langt for å bli med på bryllupsfeiringen deres?
    På vinteren er det ofte billigere å bestille både fly og hotell. Og dette er også supert om dere skal rett på bryllupsreise etterpå.

  6. Temabryllup

    - Ønsker dere å gifte dere med vinteren som tema? Er dere veldig glade i å stå på ski og vil ta bilder i alpinbakken? Hva med et nyttårsbryllup eller et bryllup med jul som tema? Det er mye man kan gjøre på denne tiden som bare gir gode minner, og det beste er at mye av dekorasjonen følger gratis med! Som juletrær i gatene og lyslenker på alle hus. Det er så vakkert!

  7. Været

    - De fleste tenker mye på været før bryllupsdagen sin, vi vil jo alle ha fint vær og spessiellt under bryllupsfotograferingen.
    Om dere velger å ha bryllupet på vinteren så er sansynligheten stor for at været på dagen blir bra. Det er ofte litt tørrere på vinteren, og noe av nedbøret kommer i form av snø, litt avhengig av hvor du er.
    Og hvem ønsker ikke snøkledde fjell på sine bryllupsbilder?

  8. Maten, og drikken!

    - Maten er kanskje åpenbar, med sesongens rotgrønnsaker, sauser og varmende retter. Det er mye man kan servere i bryllupet sitt på vinteren, og mange ønsker å servere tyngre retter som faktisk ikke passer så godt på sommeren. Men, la oss snakke et sekund om drikken du kan servere. Varme toddyer, kakao, gin tonics med rosmarin og andre drinker med vinterens smaker. Mulighetene er uendelige, og dere kan virkelig sette deres preg på dagen ved å gjøre noe som er i vinterens ånd og forskjellig fra alle andre bryllup. Hva med å servere gløgg i egne kopper med deres navn, dato og kanskje et bilde av dere selv som gjestene kan ta med seg etterpå som et lite minne fra dagen?

  9. Det kan bli billigere

    - Ved å gifte dere på vinteren så kan dere faktisk spare litt penger. Siden det ikke er sessong for hverken bryllup eller konfirmasjoner så er det en mulighet for at dere kan få lav-sessong priser hos enkelte leverandører. Det er også rimeligere pynt å finne, da interiørbutikkene ofte har salg både før og etter jul.

  10. Selve fotograferingen

    - Jeg har nevnt fotolyset, som virkelig er noe for seg. Men en annen ting som også er flott med å ha et vinterbryllup er at dere slipper insekter, pollenallergi og varme, det er absolutt en bonus. Men bildene vil i seg selv bære et helt annet preg enn bilder tatt på sommeren med det blå og varme lyset om hverandre, det mørke utrykket, eller snø dersom dere er heldig å få det.


    Det er ingen tvil om at vinteren har mye å by på, og vinterlyset er min absolutte favoritt å fotografere i.

 

Ser dere etter en bryllupsfotograf som kan fange deres øyeblikk? Ønsker dere å gifte dere på vinteren og vil ha et bryllup som er litt anderledes?