Tonje + Bjarne // Sommerbryllup med vielse i Nordnesparken

 

Se for deg Nordnesparken fyllt av blomster, hvit løper, festkledde folk og champagneglass.
Det var slik vielsen til Tonje og Bjarne en varm juni dag så ut, og for en opplevelse det var å fotografere denne dagen!

 
Bryllupsfotograf i Bergen
 

Jeg ble kjent med Tonje og Bjarne i 2019. De hadde planlagt et storslått bryllup i 2020.
Men som vi alle vet så var det ikke så lett å gjennomføre noe som helst da grunnet koronapandemien. Bryllupet ble derfor utsatt, ikke bare en gang, men to ganger.

Det har vært fortvilende for mange å bruke så mange timer på planlegging, også blir det ikke noe av. Usikkerhetene rundt koronaen, hvor mange gjester man får lov til å ha, hva som er trygt og om man ønsker å gjennomføre et bryllup med mindre gjester enn planlagt har vært i manges tanker.

Men endelig kunne Tonje og Bjarne fullføre bryllupet de hadde planlagt, og for å forsikre seg om at alle gjestene kunne komme så valgte de å ha et utendørsbryllup.
Men dette brudeparet tok seg ikke til takke med å holde bryllupet hvor som helst, og valgte å ha vielsen i Nordnesparken i Bergen sentrum.

Jeg ankom Hotell Terminus i god tid før vielsen skulle starte. Her fant jeg Tonje sammen med sine forlovere på suitten hvor de gjorde seg klar.
Det var upåklagelig stemning, og smilene var store.

Husk å trykk på et bilde under. Da vil et eget fullskjerm galleri åpnes.

 
 

Jentene hadde det tydelig svært gøy sammen på hotellrommet. Og når kjolen til Tonje kom på ble det store øyne, sukk og noen små tårer.
Jeg elsker å være med på starten av dagen.
Stemningen som er når bruden gjør seg klar er helt spesiell. Det er nesten som om man kjenner vibrasjonene og spenningen i rommet, og man hører nesten sommerfuglene i magen til bruden.

Hos guttene var det også stor stemning. Og siden Bjarne gjorde seg klar meg gjengen sin i villaen på hotell terminus var det ikke langt for meg å gå.
Når brud og brudgom gjør seg klar på samme plass så prøver jeg altid å få til å få tatt bilder av de begge når de gjør seg klar.
Brudgommen pleier ikke å bruke like lang tid som bruden, så jeg pleier å avslutte der, for så å reise sammen med brudgom til vielsen. Da kan jeg forsikre meg om at jeg er der i god tid, og ikke går glipp av noe.

I villaen var det høy spenning. Bjarne gjorde seg klar, mens forlover sto med vifte for å kjøle han ned, her snakker vi om en som tar jobben sin som forlover seriøst.

 
 

Mens brud og brudgom gjorde seg klar, satt mesteparten av gjestene utenfor Villaen i hagen og minglet.
De var spente på dagen som var i vente, og når det var på tide å reise til Nordnesparken kom en skikkelig retro buss for å plukke de opp.
Bussen fraktet alle gjestene til parken, som var forvandlet til et eventyr for anledningen.

Der det vanligvis sitter hundrevis av studenter var det nå nydelige stoler med blomsterdekorasjoner på, en lang hvit løper som utgjorde en midtgang, og en ramme hvor brudeparet skulle bli viet. Jeg har aldri sett parken se så vakker ut før!

 
 

Ikke lenge etter at vi ankom parken ble gjestene bedt om å sitte seg på stolene.
Nå var det ikke lenge igjen til Tonje skulle komme.
Brudgom med forlovere gjorde seg klar på toppen av trappen, og speidet utover parken etter sin brud.
En nypolert og skinnende Rolls Royce kom kjørene sakte nedover parken mot oss, og rett før døren åpnet seg begynte musikken å spille.
Ut av bilen kom Tonje, og hun tok pusten fra alle gjestene. Men ikke bare gjestene, det hadde samlet seg tilskuere rundt i parken som var like tårevåte som alle gjestene.
Tonje møtte Bjarne ved vielsesporten, og vielsen kunne starte. Den var personlig og egen, og passet paret godt.

 
Bryllup i Bergen
 

Etter endt vielse var det tid for litt mingling i parken. Da stod det klart kaker og drikke til de som ønsket det, og stemningen var skyhøy før jeg tok med meg brudeparet for å ta parbildene.
Vi hadde på forhånd snakket litt om hvor vi skulle ta bildene, men tok også noen spontane turer på veien.
Å være spontan åpner opp for helt andre kreative løsninger, og jeg liker godt å ikke vite helt hvor vi drar på forhånd. På denne måten tvinger jeg megselv ut av comfortsonen og må tenke på stående fot. Jeg blir derfor så glad når brudeparene jeg jobber med stoler på min prosess og tillater at ikke alt er planlagt til pungt og prikke.

Mange kommende brudepar spør meg om hvor lang tid de burde sette av til parfotograferingen.
Jeg anbefaler å alltid sette av minst to timer. Om ikke dette lar seg gjøre, så er det beste faktisk å ta bildene en annen dag.
To timer høres kanskje veldig mye ut, men husk at vi ikke tar bilder i to hele timer. Vi skal gjerne reise litt, spise noe lite før vi setter i gang, og ta oss god tid på å ta bildene. En stresset brud og brudgom kan jeg spotte på lang avstand, så det er viktig at vi tar bildene under en avslappet atmosfære, hvor dere kan lande litt og bare nyte følelsen av å være sammen, nygift og alene.
Dette er ofte også den eneste tiden på dagen hvor dere får litt alenetid, og jeg liker å gi dere den tiden til å ta alt innover dere.

Etter endt parfotografering bar det tilbake til Hotell Terminus. Der sto det klart to unge buekorps gutter som tok imot brudeparet med trommelyd, etterfulgt av full jubel fra gjestene som sto ute langs trappen for å ønske brudeparet velkommen. Nå var det gjort klart til mingling og champagne ute i solen, før det skulle spises middag.
Paret åpnet festen med å fylle på et meter høyt champagnetårn. Jeg vet ikke hvor mange flasker som gikk med for å fylle alle glassene, men det var i hvertfall ikke få.
Dette var en knallstart på det som skulle bli en kjempekveld, og det var bare smil å se blandt alle gjestene. Stemningen var allerede på topp.

Inne i lokalet var det pyntet med friske blomster og nydelig dekor, skikkelig gjennomført.
Resten av kvelden ble tilbrakt her, og brudepar og gjester fikk servert herremåltider tilberedt av kokkene på hotellet.
I løpet av hvelden ble det holdt taler som fikk magemusklene til å kjøre seg på latter, og taler som fikk tårekanalene til å vise hva de var god for. Underholdning var det heller ikke mangel på, da toastmasterene hadde laget bingo, og vennegjengen sto for dans og mye morro.

 
 

Da jeg var ferdig for kvelden var det smått begynt å bli mørkt ute.
Jeg pakket kamerabaggen og sa ifra til brudeparet at jeg gikk og takket så mye for en fantastisk dag.
Ute var det enda varmt og behagelig, og man kunne høre summingen fra en levende by.

Bak meg hørte jeg lyden av at det brygget på en god fest. Og jeg er sikker på at kvelden til Tonje og Bjarne ble uforglemmelig med så mange fine folk rundt seg.

Tusen takk for meg, og takk for en dag jeg sent vil glemme!

 
Brudebilde i svart hvitt i bergen
Naturlig bryllupsfotografering
Brudehår bergen fotograf
Brudgom i dress bergen
Brudepar i bergen

Er dere på jakt etter den perfekte fotografen til deres bryllup?
Kan det være meg?
La oss bli bedre kjent og se om vi er en bra match