Line + Martin // Bryllup på Ulriken

 

Det er få plasser jeg føler meg så hjemme som jeg gjør på toppen av Ulriken.
Bergens tak, med den vakreste utsikten jeg vet om.
Denne lørdagen var da ekstra spesiell når jeg skulle fotografere bryllupet til Line og Martin nettopp her med utendørsvielse og festligheter på en og samme plass.

 

Brudeparet

Line og Martin er et par som utfyller hverandre på mange måter. De kommuniserer med varme og lure blikk, og det er tydelig at de kjenner hverandre godt.
Jeg møtte de for første gang på en café i Bergen Sentrum, hvor vi drakk kaffe og kakao og spiste boller fra økologisk bakeri. De hadde med seg sin datter som den gang var ganske fersk, bare noen måneder gammel.
Den skjønne familien strålte når jeg snakket om den store dagen vi hadde i vente. Hva ønsket de seg? Hvordan så de for seg dagen? Hvordan ville de at bryllupsbildene skulle bli?
Det var en fin samtale, og jeg kjente at jeg kom godt overens med dette nydelige paret som hadde så mye å glede seg til.

På en måte synes jeg at de lignet litt på hverandre, de har begge et smil som strekker seg over hele ansiktet, litt den samme latteren og samme måte å gestikulere på. Kanskje man bare blir sånn etter en stund sammen i stormende forelskelse, man blir litt like, vokser litt sammen. Det er en fin tanke synes jeg.

Forberedelsene

Brylupsdagen til Line og Martin hadde dato 13. August 2022 og arbeidsdagen min startet på Snasen, frisøren hvor Line gjorde seg klar sammen med sine forlovere og beste venninner. Her var det god stemning, med musikk, latter og kanskje litt sommerfugler også?
Bruden koste seg med ferke makroner i ulike farger, frisk frukt og litt sprudlende i glasset. Hun var rolig og avslappet og bare gledet seg til dagen skulle starte.

Jeg fotograferte litt rundt og prøvde å fange den gode stemningen så godt det lar seg gjøre på kamera. Det var ikke vanskelig med disse flotte jentene, som koste seg og hadde det gøy. Det er viktig synes jeg, å klare å nyte morgenen før alt skjer.

bryllupsforberedelser hos frisør, brudehår og brudesminke
brudesminke, brud, brudehår
brudekjole, forlover
brudekjole, knapper, bryllup, brud, brudehår

Dagens Brudgom Martin var å finne på et rom på Hotell Norge, også her sto stemningen i taket, når han gjorde seg klar med sine beste kamerater. Her ble skjorter strøket, mansjettknapper festet og det ble skålt med en øl innimellom. Også brudgomen var avslappet og bare gledet seg til å se sin brud. Jeg fortalte han at han “kan glede seg” og da så jeg at Martin ble rørt av tanken. For å komme seg opp til Ulriksbanen med stil hadde hans to forlovere ordnet med en bil i millionlklassen til han, øynene var store på alle guttene når bilen sto å ventet på de. Inne i bilen ble det fort guttastemning da de hørte og kjente motoren brumme under oss. Plutselig var de 8 år gamle og det indre barn kom til liv i samtlige, det var morrosomt å se, og jeg kunne ikke annet enn å le litt, knipse litt bilder og la meg imponere over de enorme kreftene som tok oss opp til Ulriken.

UtendørsVielse på Ulriken

Ulriken var skylagt denne formiddagen, da brudeparets venner og familie samlet seg for å finne sine plasser under ulriksmasten. Flere rader med stoler var satt opp for anledningen, og det store betonggulvet kom virkelig til sin rett som Bergens store scene.
Det er ikke uvanlig at det er skyer og tåke på Ulriken på dette tidspunktet, men det er veldig stemningsfullt. Det var alikavel behagelig tempratur og ganske så vindstille.

Brudgommen fant sin plass, og akkurat i det vielsen skumme begynne så forsvant alle skyene. Ulriken badet i deilig sollys når den vakre bruden kom gående opp mot sin Martin, som slet litt med å holde tårene tilbake. Gjenforeningen var vakker å være vitne til, da de smilte fra øre til øre og forelskelsen var til å ta og kjenne på.

Vielsen ble holdt av en vigsler fra Humanetisk Forbund, og hun kunne fortelle en personlig historie om brudeparet og hvorfor de passet så godt sammen. Hva som gjorde de til den de er, og det paret de er sammen. En fin måte å gjøre vielsen på synes jeg. Underholdning til vielsen var nydelig musikk og sang. Solen skinte hele tiden, og det ble mer og mer tydelig at dette kom til å bli en uforglemmelig solskinsdag.

Endelig kunne brudeparet gi hverandre sitt ja, og skrive under vigselsdokumentene. Ringene kom på og første kyss som mann og kone ble delt, med alle sine nære og kjære tilstede, og noen hundre tilskuere som besøkte byfjellet denne lørdagen.

emosjonell brudgom, bryllup på ulriken
utendørsvielse på ulriken i bergen
bryllup på ulriken, utendørs vielse, bryllupsfotograf i Bergen

Etter vielsen var det tid for familiefotografering med verdens vakreste kulisser som bakgrunn. Et bilde med forloverene måtte vi også få til.

Mingling og kake

Hva er egentlig “en mingling”? Har jeg fått spørmål om før.
Det er en perfekt tid for gjestene og brudeparet til å lande litt, få to føtter i bakken og nyte dagen litt før den forsetter med et tett program.
Det er også under minglingen man får tid til å snakke med tilreisende gjester, venner man ikke har sett på lenge og familie man er glad i.
Under minglingen til Line og Martin tok de også frem brudekaken, et helt genialt sjakktrekk i mine øyne.
Hvorfor skal bryllupskaken komme frem når alle er mette etter middag? Ta den frem tidligere på dagen slik at alle får sett kunstverket og så de kan nyte den mens de venter på at middagen skal bli servert.
Kaken ble kuttet av brudeparet med alle gjestene rundt, og det ble servert champagne i steikende sol på terrassen.

bryllupskake med gull, bryllupsfotograf i bergen

Middag og Taler

Skyskraperen restaurant er kjent for sine deilige retter, her kan man alltid reise og vite med sikkerhet at man får god mat.
Jeg har vært her flere ganger, og er alltid fornøyd med det jeg får servert. Det var alle gjestene i bryllupet også, det kunne man se lang vei, og høre da hele lokalet var musestille når maten hadde komt på bordet, et godt tegn til kjøkkenet.
Bryllupslokalet var nydelig dekorert til å passe med omgivelsene denne dagen, og de svære panoramavinduene ga deg utsikt over landskapet og byen.
Da forretten var over begynte talene som ble holdt til brudeparet, og det ble delt visdomsord, mye latter, en del tårer og enormt mye kjærlighet.
Dette paret har veldig gode mennesker rundt seg, og en del humorister, for talene som ble holdt ga også gangsperr garanti. Noen av talene var så morrsomme at jeg måtte ta meg en pause og sitte meg ned.

Oppskriften til en god tale mener jeg er en solid dose humor, mye ærlighet og kjærlighet. Da har du alt du trenger.

bryllup på skyskraperen

Solen var på vei ned for dagen, og etter middagen var ferdig åpnet baren og det ble laget drinker, og resten av kakene kom frem.
Gjestene koste seg med kake, kaffe og cognac mens jeg tok brudeparet med meg ut en tur for å ta noen brudebilder i den nydelige solnedgangen.
Lyset denne kvelden var magisk, akkurat som brudeparet. Bildene kan du se nederst i dette innlegget.

Dans og fest

Når brudeparet kom tilbake fra bryllupsfotografering var det ene rommet gjort om til et stort dansegulv, og flere av bryllupets mange gjester var klare for å ta seg en dans.
Først ut var brudeparet selv og første dans ble tatt med alle gjestene i ring runt seg, før de inviterte brudgommens far til å ta en dans med bruden. Dette ble et tårevått øyeblikk for mange, da dette hadde vært spesiellt viktig for faren til Martin, og noe han hadde gledet seg til i lang tid.
Etter dette var dansegulvet åpent for alle, og tanter og venner hev seg ut på gulvet for å ta en dans. Det ble sunget høyt til Britney Spears og ABBA og det var høy partyfaktor når jeg gikk for å pakke kamerabaggen min, dagen min var over og det var et passende tidspunkt å reise hjem på.

Jeg ga en klem til brudeparet og takket for en fantastisk dag. For det var den virkelig.
På vei ned var jeg den eneste på ulriksbanen. Mørket hadde senket seg over Bergen by, men man kunne høre helgen våkne til liv i den stille gondolen. Jeg satt og smilte for megselv og reflekterte over hvor utrolig brudeparet var med været, hvor perfekt dagen hadde vært og hvor utrolig mange flotte bilder jeg hadde med meg hjem.

Tusen takk for at jeg fikk være deres bryllupsfotograf og takk for tilliten.

 
bryllup i bergen på ulriken
 

Bryllupsbildene

bryllupsfotograf i bergen, brudebilde i solnedgang, bergen
bryllupsfotogrf i bergen, brudebilde i solnedgang, bryllup i august
brudekjole i bergen, ulriken
bryllupsfotograf i bergen


Trenger dere fotograf til deres bryllup?
Ta kontakt i dag å se om jeg er ledig: