SØLV i Laugskonkurransen til Bergen Fotograflaug!

 
Prisvinnende fotograf, premiert bryllupsfotograf, bergen, norge, sølvmedalje, fotokonkurranse

På lørdag var det duket for årsmøte med Bergen Fotograflaug.

Hvert år møtes vi for å spise middag og ta en liten fest. En begivenhet jeg gleder meg til hele året. Der er det rom for å snakke fag, og dele historier fra en litt annerledes arbeidshverdag, som få andre forstår.
Jeg møter hvert år med sommerfugler i magen og nervene på utsiden av kroppen. For det er også tid for premiering i den årlige konkurransen.


“Syk mann med røyk”
SØLV - 89/100 poeng


26. August 2022 var jeg på jobb for BA, hvor jeg har jobbet som frilanser siden 2007.
I løpet av disse årene har jeg fotografert det meste. Jeg har vært med på store og små eventyr og møtt mennesker i alle livets faser.
Jeg har fotografert sinte mennesker, rusede mennesker, glade mennesker, rare mennesker, lykkelige, fine og gode mennesker. Jeg har fotografert alt fra store festivaler til ulykker med tragiske utfall. Flere ganger har jeg opplevd store kontraster, når jeg har fotografert årets nyttårsbarn og andre nyfødte, og mennesker i livets aller siste fase.
Sistnevnte preget denne augustdagen, da jeg og journalistkollega Dag Bjørndal møtte skuespillerlegenden Kim Kalsås for hans siste portrettintervju.

Kim skulle dø.
Det var han veldig åpen og ærlig om, og han hadde forsonet seg med det. Han var ikke redd, han hadde levd et rikt liv med over 40 år hos Den Nationale Scene, og hele 110 forestillinger bak seg. På Ole Bulls plass satt han seg ned, tok frem en sigarett og tok et drag.
Mens jeg knipset et bilde humrer legenden og tittelerer bildet “Syk mann med røyk”
Dette ble naturlig nok tittelen på bildet som jeg på lørdag mottok en sølvmedalje for.
Jeg er glad, for dette betyr at jeg gjør noe riktig. Det er alltid stas å få annerkjennelse for jobben man gjør. Men mest glad er jeg for at jeg får vise frem dette bildet. Et bilde av en mann som ikke lot seg falme. En mann som til siste slutt sto på og gjorde det han elsket, som hadde humoren, gleden og lidenskapen for faget i behold. En inspirasjon.

Bare tre dager etter dette bildet ble tatt døde Kim. Du kan lese hans siste portrettintervju her: https://www.ba.no/skuespilleren-kim-kalsas-er-dodssyk-jeg-har-ikke-planlagt-noe-etter-jul/f/5-8-1995648

Jeg er så takknemlig for at jeg får møte slike mennesker som Kim gjennom jobben min. Det er en ære.


“Liten gutt, Stor verden”
Hederlig Omtale - 72/100 Poeng

Jeg vant også en Hederlig Omtale for et bilde jeg tok av min sønn i fjor sommer. Sammen synes jeg disse to bildene forteller en historie, om en start med et helt liv som skal utforskes. Og en slutt med et eventyrrikt liv levd.

Dette bildet ble tatt på sunnmøre, på Ristesundstranden, Kvamsøy hvor mine røtter kommer fra. Det er viktig for meg at guttene mine også få oppleve dette paradiset, som betyr så utrolig mye for meg. Jeg er derfor ekstra glad i dette bildet, fordi jeg tror og håper at dette viser starten på en forelskelse som mine små il kjenne på til denne plassen og tilhørligheten.
Det er litt ekstra stas å bli premiert med privatbilder, noe jeg aldri har levert før i en konkurranse.

 

Jeg vil også gratulere mine kollegaer og gode venner med premieringer i årets konkurranse.
Nå er jeg utrolig motivert til å ta fatt på årets bryllupsfotograferinger som nærmer seg med stormskritt.

Bryllupssesongen 2024, du er velkommen!