Premieringer i europeiske FEP Awards og landskonkurransen

 

Denne helgen reiste jeg til Ålesund for å ta del i årets landsmøte for norske profesjonelle fotografer, FOKUS 2024 i regi av Norges fotografforbund.

Vi var en god gjeng fotografer fra Bergen fotograflaug som reiste sammen, og det var god stemning på flyet siden flere av oss hadde fått e-mail om at vi var premierte. Men hva eller hvor mange bilder som var komt igjennom visste vi ikke.

FEP Awards

Det som gjorde årets landsmøte ekstra spessiellt, var at i år var det kombinert med årets FEP awards.
FEP står for Federation of European Photographers, og er en prestigetung fotokonkurranse som samler fotografer over hele europa.
Det er første gangen jeg er med i denne konkurransen, og jeg er stolt av at jeg ble tildelt to “Distinction” og åtte “Merit” diplomer på mine innsendte bilder.

Distinction

 

De to bildene som jeg fikk mest poeng for er de nydelige bryllupsbildene av Torstein og Afsaneh, og Jessica og Eivind. Begge parene har en magisk utstråling som skinner igjennom bildene. Dette traff juryen godt.

Det er vanskelig å oversette titlene på diplomet til nosk. Men det mest tilsvarende blir “SØLV” med mellom 85-90 poeng av 100 mulige.

 
FEP awards, FEP photographer, european photographer, bryllupsfotograf,
FEP awards, federation of european photographers, bryllupsfotograf

Merit

 

Merit blir oversatt til en “BRONSE” med mellom 77-84 poeng av 100 mulige også her må jeg si meg fornøyd, med hele åtte slike diplomer.

 
 

.Jeg synes det er så lærerikt å være med i slike fotokonkurranser. Det er alltid litt skummelt å være med den første gangen, men dette gav mersmak, og jeg ønsker nå å jobbe enda hardere og mer kreativt slik at jeg kan komme enda høyere til neste år.
Jeg ble i fjor kvalifisert som “European Photographer” gjennom FEP, en tittel som står høyt. Du kan lese om det her i dette blogginlegget:


Jeg er kvalifisert med en EP i FEP!

 

Landskonkurransen 2024

Hvert år arrangeres det som er norgesmesterskapet for profesjonelle fotografer i Norge.
Det er Norges Fotografforbund som står bak, som er forbundet til norske fagfotografer.
Premieutdelingen skjer i forbindelse med landstreffet, som er proppet fullt av faglig innhold, middager, workshops og et vidunderlig kollegialt nettverk.

På årets uttdeling tok jeg med meg hjem tre Hederlige Omtaler. Dette er jeg veldig fornøyd med, spessiellt siden jeg ikke hadde noe sesong i fjor på grunn av familieforøkelse.
Her er bildene jeg ble premiert for:

Syk mann med røyk - Hederlig Omtale i kategorien Repotajse

Evig Din - Hederlig Omtale i kategorien Bryllup

The Gentleman - Hederlig Omtale i kategorien Bryllup

Bergens Fotograflaug stillte sterkt i år. Og Fotograf Truls Løtvedt ble tildelt æresmedlemskap i fotografforbundet. Det synes jeg er så utrolig fortjent.

 
 
 

Jeg vil avslutte med å takke alle de fine brudeparene som jeg har fotografert som lar meg dele bildene deres i slike konkurranser. Uten dere har jeg ingenting å stille med.
Takk for at jeg får dele idéer, og at dere går med på gøyale sprell.